Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@08:44:05 GMT

اسناد پاندورا؛ تاثیر آخرین زلزله مالی جهان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۹۶۶۰۰

اسناد پاندورا؛ تاثیر آخرین زلزله مالی جهان چیست؟

انتشار اسناد موسوم به پاندورا به عنوان زلزله ای مالی در حهان توصیف شده است.

به گزارش مشرق، اخیرا افشاگری‌هایی درباره چند تن از سران و مقامات جهانی و معاملات مالی آن‌ها موج تکان دهنده‌ای در سراسر جهان ایجاد کرد.

اسناد موسوم به «پاندورا»، یک تحقیق که توسط کنسرسیوم روزنامه نگاران تحقیقی مستقر در واشنگتن هماهنگ شده بود، بیش از ۶۰۰ روزنامه نگار و ده‌ها رسانه خبری مهم از ۱۱۷ کشور و منطقه، از جمله واشنگتن پست، گاردین، ال اسپرسو ایتالیا، ال پایس اسپانیا و لوموند فرانسه را گرد هم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: اسناد پاندورا و افشای ابعاد تازه‌ای از بحران آفرینی مرد شماره یک آمریکا در لبنان

به گزارش «میدل ایست آی»، به لطف افشای نزدیک به ۱۲ میلیون سند محرمانه، اسناد پاندورا که ادامه و گسترش اسناد پرادایز و اسناد پاناما است، نشان می‌دهند که چگونه صدها نفر از سران اروپایی و آسیایی، ثروت خود را از طریق یک شبکه پیچیده و متراکم از راه‌های دور زدن مالیات و شرکت‌های پوششی پنهان می‌کنند و از مالیات فرار می‌کنند.

ببینید: فیلم/ فساد گسترده خاندان الهام علی‌اف

برای ادامه زندگی ثروتمندان و قدرتمندان، این گروه بزرگ افراد مشهور و برخی هم نه چندان مشهور از شبکه‌ها و روش‌های مشابهی استفاده می‌کنند که جنایت، پولشویی و فساد را در سراسر جهان ممکن می‌سازد؛ آن هم در حالی که این موضوع عواقب ویرانگری برای صدها میلیون نفر به بار می‌آورد.

جای تعجب نیست که در اسناد پاندورا از جمله عبدالله دوم، پادشاه اردن و مقامات سیاسی لبنان، که در حال صرف هزینه‌های هنگفت در حالی بودند که مردم خود از مشکلات رنج می‌بردند.

بیشتر موارد فاش شده در واقع قانونی بوده و از طریق بهره برداری از خلأ‌ها در سیستم مالی جهانی صورت گرفته است.

چنین رفتاری به اقتصاد سایه و عوامل و شرکت‌های بی شمار آن دامن می‌زند و دامنه جهانی آن را به طرز چشمگیری گسترش می‌دهد.

اسناد پاندورا/ پرادایز/ پاناما همچنین به افشاگری درباره اسطوره‌ها و کلیشه‌های مرتبط با پولشویی، پنهان سازی ثروت و فرار مالیاتی کمک می‌کند.

آنچه در اسناد پاندورا شرح داده شده است، تمام اصول و قواعدی را که قرار است اقتصاد اصلی را تعریف کنند، به سخره می‌گیرد؛ شفافیت، انصاف، پاسخگویی، مسئولیت اجتماعی، اخلاق تجاری و غیره.

اگر این شخصیت‌های قدرتمند مدت‌ها توانسته اند از مالیات فرار کرده و خود را در امان نگه دارند، به این دلیل است که از مجازات مصون مانده اند.

آن‌ها توسط اقتصاد جهانی، حفره‌های سخاوتمندانه آن و مشارکت منفعلانه همه دولت‌ها تا به امروز منتفع شده و حتی تشویق و برای ادامه این روند بی باک‌تر نیز شده اند.

اگرچه ممکن است کسی بگوید که تعداد جنایتکاران مالی و متخلفان در واقع بسیار اندک است، اما عواقب رفتار آن‌ها بسیار گسترده و همه گیر است و صدها میلیون نفر را به طرق بسیار تحت تأثیرات منفی قرار می‌دهد.

تنها بخشی از این ثروت عظیم برای ارائه آموزش رایگان به فقیرترین افراد کره زمین، که نیمی از جمعیت جهان را شامل می‌شود، کافی خواهد بود و آموزش تنها ابزار قدرتمند و موثر برای رهایی افراد از فقر است.

باید دید این زلزله در موضوع تخلفات مالی چه نتیجه‌ای خواهد داشت؛ با وجود برخی علائم و تحولات، نتیجه احتمالاً بسیار جزیی خواهد بود.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان لبنان اردن عبدالله دوم اسناد پاندورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۹۶۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،گزارش مرکز رصد فرهنگی با عنوان "ایران در آینه شاخص‌های جهانی فرهنگ" با تکیه بر داده‌های پیمایشی بین‌المللی منتشر شد.

طبق یافته‌های مرکز ملی رصد فرهنگی کشور نشان می‌دهد: ارزش‌های اخلاقی در ایران در مقایسه با وضع جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است.

بر اساس داده‌های مرکز رصد فرهنگی کشور، دزدی، خودکشی، خشونت خانگی علیه زنان و گرفتن رشوه غیراخلاقی‌ترین رفتار از نگاه مردم ایران است.

در گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور، وضع ایران در شاخص‌های مختلف فرهنگی از جمله ارزش‌های اجتماعی، هنجار‌ها و کلیشه‌ها، خوشبختی و رفاه، سرمایه اجتماعی و اعتماد، ارزش‌های اقتصادی، تصور از فساد، مهاجرت، امنیت، دانش و فناوری، ارزش‌های مذهبی و اخلاقی و فرهنگ سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس داده‌ها، ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان با کمترین نگرانی نسبت به وقوع جنگ است و از سویی دیگر احساس امنیت در ایران کماکان در مقایسه با میانگین جهانی، وضع مطلوب‌تری دارد.

داده‌های این گزارش علمی نشان می‌دهد در ایران ارزش‌های اخلاقی نیز در مقایسه با وضع جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است و می‌توان جامعه ایران را در مقایسه با دیگر کشور‌ها یک جامعه اخلاقی توصیف کرد.

داده‌های معتبر پیمایش جهانی نشان می‌دهد غیرقابل‌توجیه‌ترین رفتار نزد ایرانیان، دزدی، خودکشی، کتک‌زدن زن از طرف شوهر، گرفتن رشوه و همجنس‌گرایی است و مردم ایران بیش از میانگین جهانی نسبت به این بی‌اخلاقی‌ها موضع منفی دارند.

دیگر خبرها

  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • تحت تاثیر پیشرفت دفاتر اسناد رسمی ایران قرار گرفتم
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • حمید طیبی: در ازبکستان قدرت خود را به رخ فوتسال جهان خواهیم کشید
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • روز جهانی کار و کارگر
  • آقاپور: با طیبی تیم را در فینال جهان می‌بینم
  • آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست