Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: چندماهی است که از  تصمیمات ضرب العجلی روسای سازمان بورس و اعضای شورای عالی بورس می گذرد، تصمیماتی که گاها عملی نمی شوند و فقط سبب برهم ریختن جو بازار می شوند یا آنکه فقط  چند روز  قدرت مثبت نگه داشتن شاخص  بازار سرمایه را  دارند، به طوری که در همین رابطه می توان به  تغییر دامنه نوسان متقارن به نامتقارن، موافقت سازمان  با انتشار اوراق از جانب هلدینگ ها، گره معاملاتی، بازگردانی سهام شرکت های سرمایه گذاری استانی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اشاره کرد.

شایان ذکر است این تصمیمات اخذ شده نه تنها نتوانستند کمک حال بازار باشند بلکه بیش تر نمکی بر زخم عمیق سهامداران خرد و فعالان بازار سرمایه بودند.

بازار سرمایه تا زمانی که مشکلات زیر ساختی اش همانند نقدینگی رفع نشود هیچ گونه تصمیمی نمی تواند حال بازار را خوب کند و خرس بخواب رفته را از خواب زمستانی که در آن گیر کرده است نجات دهد. 

حال ما برای بررسی بیشتر چرایی لغو شدن بعضی از تصمیمات اخذ شده از جانب روسای سازمان بورس با چند کارشناس زبده و ذی صلاح بازار سرمایه به گفت و گو نشستیم.

اُفت بازار سرمایه در گرو چهار عامل بزرگ اقتصادی و سیاسی 
همایون دارایی کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با تصمیمات اخیر سازمان بورس به منظور بهبود وضعیت بازار سهام، اظهار کرد: وضعیت کنونی بازار سرمایه در گرو چهارعامل اصلی اعم از نرخ ارز، نرخ بهره، قیمت گذاری‌های دستوری و انتخابات ۱۴۰۰ است و تا این چند مسئله رفع نشود بلا تکلیفی‌ها در بازار سرمایه پایان نمی‌یابد.

او تصریح کرد: در مورد چند عامل مذکور کار چندانی از سازمان بورس بر نمی‌آید تنها بخشی که این سازمان می‌تواند ورود کند و یک سری تغییرات را در آن به وجود آورد مربوط به حوزه زیر ساخت‌ها اعم از دامنه دامنه نوسان، حجم مبنا و سایر موارد می‌شود که با توجه به شرایط قابل ملاحظه در بازار سرمایه به نظر نمی‌رسد چندان موفق عمل کند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه نیاز دارد تا ابهامات چهارگانه اش رفع شود، اگر این مسائل به درستی اتفاق افتد به طور قطع می‌تواند سبب بازگشت نقدینگی و کاهش صف‌های فروش شود.

نقدینگی  خارج شده را چگونه می توان به بازار سرمایه باز گرداند؟
دارابی تاکید کرد: نقدینگی در صورتی وارد بازار سرمایه می‌شود که در برهه نخست نرخ ارز ثابت بماند و در مرحله بعدی بانک مرکزی در رلستای کاهش نرخ‌های بانکی اقدامات موثری را انجام دهد.

او تصریح کرد: بحث تغییر دامنه نوسان مشکل چندانی را رفع نمی‌کند به سبب آنکه منبع مشکلات جای دیگر است و تازمانی که آن‌ها رفع نشوند به طور قطع نمی‌توان انتظار چندانی را از تصمیمات اخذ شده داشت

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در رابطه با تصمیمات اخذ شده مثل تغییر در دامنه نوسان به نوعی می‌توان گفت خرید زمان برای گذراندن بحث انتخابات و تا حدودی برای  به ثبات رسیدن وضعیت اقتصادی است.

عامل اصلی بی اعتمادی فعالان بازار سرمایه به بورس چیست؟
رضا اعجازی کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با عدم تصمیم گیری‌های کار ساز توسط مدیران سازمان بورس، اظهار کرد: اینکه تصمیمی توسط سازمان بورس اخذ می‌شود، اما فردا همان روز یا چند روز بعدش شاهد لغو آن هستیم سبب بی اعتمادی بین سهامداران می‌شود به سبب آنکه سهامداران بنا بر تصمیمات گرفته شده اقدام به خرید و فروش یک سهم می‌کنند.

او افزود: تصمیماتی که از جانب مدیران سازمان بورس گرفته می‌شود باید منطقی باشد به سبب آنکه اگر غیر از این امر رخ دهد، همانند روز گذشته مورخ ۲۹ فرودین ۱۴۰۰ حجم صف‌های فروش افزایش می‌بابد، به طور قطع می‌توان گفت تصمیماتی که اخیرا در هیئت مدیره یا شورای عالی بورس گرفته می‌شود و پس از گذشت یک یا چند روز آن را لغو می‌کنند نشان از بی راهه رفتن مسئولان در مسائل مربوط دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از آنجایی که شرایط فعلی بازار سرمایه به دلایل متعدد اعم از کمبود حجم نقدینگی چندان رضایت بخش نیست به همین خاطر مواجه شدن با چنین تصمیماتی چندان جای تعجب ندارد.

اعجاز گفت: تامین نقدینگی بازار سرمایه در شرایط فعلی به دلیل عدم اعتماد سهامداران سخت است، اما به نظر بنده با ایجاد یک طرح حمایتی از جانب دولت مثل مثل واریز نقدینگی به بازار سهام، تثبیت نرخ ارز، کاهش نرخ دلار یا غیره می توان بازهم  اعتماد را به  بازار بازگرداند به طوری که شاخص به تعادل برسد.

تغییر دامنه نوسان آیا به نفع باز سرمایه خواهد بود ؟
او بیان کرد: تغییر دامنه نوسان از فردا اتفاق چندان خوشایندی را رقم نخواهد زد به سبب آنکه بازار سرمایه با مشکلات زیر ساختی مثل کمبود نقدینگی مواجه است ناگفته نماند که تصمیم مذکور سبب ریزش‌های بیشتری خواهد شد.

حمید اعرابی کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با عدم ثبات در تصمیمات اتخاذ شده از جانب سازمان بورس، اظهار کرد: اکنون در بازار سرمایه یک مشکل بزرگی به نام عدم اعتماد بین سهامداران وجود دارد به گونه‌ای که این مسئله سبب خروج نقدینگی از بازار سهام شده است.

عملی شدن تصمیمات سازمان بورس به شرط بازگرداندن نقدینیگی 
او بیان کرد: وقتی سازمان بورس مشاهده می‌کند که با خروج سرمایه در این بازار مواجه شده تصمیماتی را اخذ می‌کند، اما سرانجام این تصمیمات فقط تا چند روز می‌توانند بازار را سرپا نگهدارند و باز روند شاخص نزولی می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: تا زمانی که حجم نقدینگی در بازار سرمایه اصلاح نشود نمی‌توان اننتظار چندانی را از تصمیمات اتخاذ شده داشت، ناگفته نماند اکنون بهترین راهکاری که می‌توان برای بهبود وضع نقدینگی در نظر گرفت آن است که از سود شرکت‌ها که امسال حدودا به ۵۰۰ هزار میلیارد می‌رسد بهره بگیرند.

اعرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه شرایط بازار سرمایه تا حدودی مساعد نیست امسال شرکت‌ها از سودی که به دست می‌آورند فقط پنجاه درصد آن را بین سهامداران تقسیم کرده و مابقی دیگر را صرف طرح‌های توسعه و خرید اوراق خزانه کنند.

اجرای دامنه نوسان نامتقارن کمکی بزرگ به بازار سرمایه
او بیان کرد: اجرای دامنه نوسان نامتقارن یکی از تصمیمات درستی بود که سبب شد ریزش سهم‌ها سرعتش کاهش پیدا کند به سبب آنکه در شرایطی که بازار عملکردش هیجانی است سهامداران از هر فرصتی به منظور فروش سهامشان بهره می‌گیرند پس می‌توان گفت تغییر دامنه نوسان از فردا مورخ یک اردیبهشت ۱۴۰۰ سبب ریزش بیشتر سهم‌های بازار سرمایه خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایط فعلی نمی‌توان انتظار چندانی از افز ایش حجم معاملات داشت به سبب آنکه بازار سرمایه از کمبود نقدینگی رنج می‌برد.

در پایان با توجه به صحبت های صورت گرفته از جانب کارشناسان بازار سرمایه باید گفت که اکنون بیش از هرلحظه دیگر بازار سرمایه  نیازمند طرح های حمایتی از جمله واریز نقدینگی است  به سبب آنکه تا نقدینگی در بازار سرمایه نباشد هیچ تصمیمی موثر واقع نخواهد شد.

منبع: الف

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه تغییر دامنه نوسان تصمیمات اخذ شده بازار سرمایه بازار سرمایه سازمان بورس چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۵۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگی بورس از بازار‌ها

این روز‌ها رکود و رخوت در صحنه معاملات بورس تهران به عادت و سنت همیشگی تبدیل شده است و تابلوی معاملات و نقشه بازار، سهامداران را هرروز میهمان رنگ سرخ می‌کند و نشانی از تمایلات به سمت ارتفاعات بالاتر در بازار مشاهده نمی‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، تداوم روند نزولی در تالار شیشه‏ای سبب شده است جریان پول در بازار نیز با حالتی مأیوس و ناامید نظاره گر دادوستد‌های روز‌های اخیر بورس تهران باشد. سرمایه‌گذاران حقیقی همچنان به خارج کردن پول از بازار ادامه می‌دهند و ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز رکودی بودن اوضاع بورس را مخابره می‌‏کند.

بازار از دریچه آمار

در جریان معاملات روز گذشته، شاخص کل برای سومین روز متوالی در مدار نزولی قرار گرفت و در سطح ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار واحدی، کار خود را به اتمام رساند. شاخص کل که بعد از زدوده‌شدن سایه ریسک سیستماتیک، تا سطح ۲ میلیون و ۳۱۶ هزار واحدی نیز پیشروی کرده بود، در روز گذشته نیز ۰.۵۴ از ارتفاع خود را از دست داد تا از سقف تاریخی خود در کانال ۲ میلیون و ۵۰۰هزار واحدی، دورتر شود.

نماگر هموزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نماد‌های معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نشان می‌دهد، با افت ۰.۸ درصدی همراه شد. این شاخص نیز برای سومین روز متوالی در مسیر نزولی قرار گرفت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۰.۷۵ درصدی همراه شد. در جریان دادوستد‌های روز سه‌شنبه بورس تهران، ۲۴۸ میلیارد تومان پول حقیقی از گردونه معاملات سهام خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار نیز که شامل سهام و حق تقدم می‌شود، در روز گذشته رقم ۳ هزار و ۱۱۱ میلیارد تومان را ثبت کرد.

تطابق بازار‌ها با دلار

بازار‌های داخلی کشور (بازار سهام، سکه و طلا، خودرو و مسکن) در بازه زمانی بلندمدت همواره با توجه به وضعیت تورم عمومی کشور و قیمت دلار، خود را با تغییرات این متغیر‌ها همراه کرده اند. همسو با افزایش قیمت دلار و ثبت تورم‌های بالا در اقتصاد کشور، بازار‌ها نیز شاهد تاخت وتاز قیمتی و رشد‌های افسارگسیخته بوده‌اند.

حتی گاهی برخی از بازار‌ها موفق به سبقت‌گرفتن از تورم و دلار می‌شوند که این موضوع علاوه بر حفظ قدرت خرید سرمایه گذاران آن بازارها، بازدهی مثبت حقیقی را برای فعالان آن‌ها به ارمغان می‌آورد. حال در این میان، گاهی بنا به دلایل مختلفی مانند تصمیمات تاثیرگذار سیاستگذار، محدودیت‌های ایجادشده از سوی نهاد قانون‌گذار و چشم انداز منفی که نسبت به آینده بازار موردنظر وجود دارد شاهد جاماندگی قیمتی در بازار‌ها بوده ایم، اما نکته حائز اهمیت این است که اگرچه در کوتاه مدت، بازار‌ها در اثر عوامل منفی مختلف تاثیرگذار، قادر به حرکت موازی و همسان با سایر بازار‌ها و تورم نیستند، اما در بلندمدت بازار‌ها خود را از قید و بند این جاماندگی و عقب نشینی قیمتی رها می‌کنند و نماگر‌ها و قیمت‌های بازار‌ها خود را با تغییرات تورم و دلار همگام می‌کنند.

براساس آمار موجود، بازار سهام همچنان نسبت به رشد قیمت اسکناس آمریکایی واکنش درخوری نشان نداده است و می‌توان گفت که این بازار دیر یا زود در راستای جبران جاماندگی خود نسبت به دلار حرکت خواهد کرد. نکته قابل ذکر این است که در شرایط کنونی، تمایلات فروش در بازار بیش از میل به خرید است که این موضوع موجب عقب نشینی نماگر‌های تالار شیشه‌ای و قیمت‌ها در روز گذشته شد. فعالان بازار سهام فعلا امیدی به افزایش قیمت‌ها در این بازار ندارند و نقدکردن سهام را به کاهش ارزش سبد سهام خود ترجیح می‌دهند.

ریسک‌های بازار

تصمیمات خلق الساعه‌ای که هر از گاهی از سوی نهاد‌ها و مسوولان مختلف بازار سرمایه را مورد هدف قرار می‌دهند از جمله ریسک‌های داخلی موجود در اطراف بورس تهران است که هر یک به نوبه خود و از جنبه‌ای خاص مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها در بازار سهام می‌شوند. اختلاف بیش از ۵۰ درصد میان دلار نیمایی و دلار بازار آزاد و نرخ بهره بالا نیز از جمله عوامل مهم دیگری است که بازار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

به نظر می‌رسد تا زمانی که بخش اعظم این موانع و مشکلات حل‌و فصل نشوند، روند صعودی قدرتمندی در بازار شکل نخواهد گرفت که جاماندگی قیمت‌ها را جبران کند. همچنین نبود اعتماد در بازار نیز از دیگر عواملی است که مانع از ورود جریان پول به بازار می‌شود.

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای اقتصاد» نیز اشاره شد: متاسفانه در سال‌های اخیر اعتماد، به حلقه مفقوده بورس تهران تبدیل شده است و همین موضوع باعث‌شده تا بازار سهام بعد از گذشت بیش از ۳سال که از ریزش قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای می‌گذرد، همچنان به روند آتی این بازار و مکانیزم‌های آن اعتماد کمی داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که هر روند صعودی که در بازار سهام شروع می‌شود، سهامداران در انتظار فرارسیدن فرجام زودهنگام آن و سقوط آزاد قیمت‌ها هستند و در مقطع کنونی کمتر کسی پیدا می‌شود که افق سرمایه‌گذاری خود را بلندمدت قرار دهد. بی اعتمادی به‌گونه‌ای باعث تزریق بدبینی مفرط به جریان معاملات سهام می‌شود و در اذهان سهامداران رخنه و رسوخ می‌کند که کمتر کسی در تالار شیشه‌ای پیدا می‌شود در شرایط کنونی افق سرمایه‌گذاری خود را در این بازار به‌صورت بلندمدت قرار دهد.

دیگر خبرها

  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • نظارت ها بر شرکت های بورسی برای واریز به موقع سود سهام عدالت چگونه است؟
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی