Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-رئيس انجمن راديوتراپي آنکولوژي از ابتلاي حدود 120 هزار نفر طي سال گذشته در کشور به سرطان خبر داده است.
به گزارش خبرگزاري آريا، بر اساس آمارهاي منتشره از مجموع مرگ هايي که در جهان در سال اتفاق مي افتد و حدود 56 ميلون مرگ مي باشد، 68 درصد آن در اثر بيماري هاي غيرواگير اتفاق مي افتد که 40 درصد از اين مرگ و ميرها، پيش از 70 سالگي اتفاق مي افتد و مرگ زودرس ناميده مي شوند و بنابر اعلام منابع رسمي ، بيماريهاي غير واگير، جزو اولين علل مرگ و ميرهاي زودرس در سال 2012 بوده است که تا سال 2025 اين عدد از 27 درصد به نزديک 40 درصد مي رسد و حدود 40 درصد مرگ و ميرهاي زير 70 سال بر اثر سرطان اتفاق مي افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آخرين گزارش هاي کشوري مربوط به سال 93، شايع ترين سرطان ها در ايران، سرطان پستان در زنان است و به طور متوسط از هر 100هزار نفر 137 هزار نفر مبتلا به سرطان پستان مي شوند.
بر اساس آمارهاي موجود، پيش بيني مي شود که بيماري سرطان در سال هاي آينده روبه افزايش باشد، شيوه زندگي ناسالم و عوامل محيطي، دو دليل عمده ابتلا به سرطان هستند و تا زماني که اصلاح نشوند، بروز سرطان محتمل الوقوع است.
به گفته رييس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت ، سرطان هاي دستگاه گوارش مانند سرطان روده بزرگ و سرطان معده در مراتب بعدي قرار مي گيرند.



ابتلاي حدود 120 هزار نفر طي سال گذشته در کشور به سرطان
از طرفي رئيس انجمن راديوتراپي آنکولوژي با اشاره به ابتلاي حدود 120 هزار نفر طي سال گذشته به سرطان  اعلام کرده که عدم آگاهي مردم نسبت به علائم سرطان و تحريم هاي دشمنان جهت جلوگيري از ورود دستگاه‌هاي پيشرفته راديوتراپي به کشور سبب تأخير در تشخيص و درمان زودهنگام اين بيماري مي‌شود.
به گفته دکتر محمدرضا قوام نصيري سرطان‌هاي دستگاه گوارش همچون سرطان مري معده و روده بزرگ همچنين سرطان ريه در سال‌هاي اخير مردم زيادي را در جهان درگير کرده است،با استفاده از درمان هاي نويني همچون ايمونوتراپي مي توان اقدامات موثر و هدفمندتري را جهت کمک به اين بيماران و درمان موفقيت‌آميز شان انجام داد.
قوام نصيري با بيان اينکه بر اساس جديدترين آمار ها سال گذشته حدود 120 هزار نفر (بين 115 تا 120 هزار نفر ) مورد جديد گرفتار سرطان شدند، عنوان کرد: اين در حالي است که مرگ و مير ناشي از آن 60 هزار نفر در سال گزارش شد که اين آمار را مي‌توان با تجهيز کشور به مراکز درماني پيشرفته و آگاهي بيشتر مردم جهت تشخيص زودرس بيماري شان کاهش داد.وي با اشاره به اينکه تشخيص زودرس بيماري سرطان در کشور ما نسبت به برخي از کشورها بسيار با تأخير است، گفت: مراجعه ديرهنگام بيماران و عدم آگاهي مردم نسبت به بيماري سرطان سبب وقوع اين مسئله شده است.

اما درخصوص متوسط جهاني بروز سرطان گفته مي شود :در زنان و مردان به ترتيب، 205 و 165 نفر از هر 100 هزار نفر در جهان، به سرطان مبتلا مي شوند که نشان مي دهد ميزان بروز سرطان در ايران کمتر از ميزان جهاني است، نکته قابل توجه اين است که بروز سرطان هم در ايران و هم در جهان رو به افزايش است، يعني اگر در سال 2012 ساليانه چهارده ميليون نفر به سرطان مبتلا مي شدند، اين عدد تا سال 2030 به 25 ميليون نفر افزايش پيدا خواهد کرد و ميزان مرگ و مير نيز از 8 ميليون نفر به 13 ميليون نفر خواهد رسيد.

 

رابطه سرطان و شيوه زندگي ناسالم
رييس اداره پيشگيري از سرطان وزارت بهداشت درخصوص رابطه ابتلا به سرطان و شيوه زندگي ناسالم مي گويد:بر اساس مطالعاتي که هر دو الي سه سال در کشور انجام مي شود و بر اساس نمونه گيري بين 30 تا 40 هزار نفر در کشور، تقريبا 90 درصد افراد تحت مطالعه، کمتر از 5 وعده ميوه و سبزيجات مصرف مي کنند که يک عامل حفاظت کننده در برابر بروز سرطان است، حدود 40 درصد جمعيت فعاليت بدني مطلوبي ندارند و افزايش وزن نيز بيش از 50 درصد در زنان و کمتر از 50 درصد مردان را درگير کرده است. همچنين در جمعيت بالغين، ميزان کلسترول بالا به وفور مشاهده شده که يکي از عوامل مهم بروز سرطان است، بنابراين با شيوه زندگي ناسالم، بروز سرطان محتمل الوقوع است.شيوه زندگي ناسالم و عوامل محيطي، دو دليل عمده ابتلا به سرطان هستند و تا زماني که اصلاح نشوند، بروز سرطان محتمل الوقوع است و بايد هم مردم به اين موارد توجه بيشتري داشته باشند و هم سياستگذاران و مسئولان بهداشت و سلامت تدابير ويژه اي انديشيده تا هزينه هاي بالاي سرطان دامن گير جامعه و نهايتا شبکه سلامت کشور نشود.

عوامل اصلي ابتلا به سرطان
اما يک  فوق تخصص بيماري‌هاي گوارش و کبد با اشاره به اينکه به اين که مصرف ميوه و سبزيجات در پيشگيري از ابتلا به سرطان‌هاي گوارش بسيار موثر است مي گويد:چاقي عدم تحرک استرس و مصرف مواد غذايي ناسالم از عوامل دخيل در بروز سرطان است.
 به گفته دکتر حسن طاهري ، سرطان زماني که به وقوع مي‌پيوندد همچون زلزله اي به شمار مي‌رود که همه بنيان هاي خانواده را در هم در مي نوردد و بار فکري و اقتصادي زيادي را براي خانواده به همراه دارد.
 وي با اشاره به اينکه سرطان به طور کلي علاج خاصي ندارد  گفت:البته اگر سرطان در مرحله ابتدايي شناسايي شود درمان آن مشکل و پيچيده نخواهد بود و مي‌توان راحت تر با اين بيماري مقابله کرد.
او در خصوص بهترين راه‌هاي پيشگيري از سرطان مي گويد:چاقي يکي از عواملي است که شانس ابتلا به انواع سرطان ها را بيشتر مي‌کند و بنابر اين جوامع ماشيني امروز بيشتر از ساير جوامع درگير سرطان شده‌اند.عدم تحرک، استرس، سبک غذايي ناسالم نيز از ديگر عوامل ابتلا به سرطان به شمار مي‌رود. بنابراين با فعاليت فيزيکي و استفاده از مواد غذايي سالم مي توان ريسک ابتلا به اين بيماري را کاهش داد.
وي در ارتباط با مصرف مواد غذاي سالم گفت:نمک، قند و چربي در مواد غذايي در صورتي که زياد استفاده شود، شانس سرطان و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي را مضاعف مي‌کند اين در حالي است که مصرف مواد غذايي حاوي فيبر همچون سبزيجات و ميوه‌ها در پيشگيري از سرطان موثر است.


به گزارش آريا،سرطان معمولا در کشورهاي کم‌درآمد در مراحل بسيار پيشرفته تشخيص داده شده و درمان مناسب آن به ندرت قابل دسترسي است.
هزينه‌اي که بيماري سرطان سالانه بر جهان تحميل مي‌کند در سال 2010 درحدود 1.16 تريليارد دلار عنوان ‌شده‌است.اين‌ درحالي‌است که نيمي از سرطان‌ها به واسطه پيش‌گيري و تشخيص زودهنگام اجتناب‌پذيرند.پيشگيري شامل واکسيناسيون عليه هپاتيت B و ويروس پاپيلوما است که احتمال ابتلا به سرطان‌هاي کبد و رحم را کاهش مي‌دهند.همچنين افزايش تحرک‌هاي بدني براي مقابله با چاقي که از عوامل ابتلا به سرطان‌هاي سينه و روده به شمار مي‌رود و ايجاد کمپين‌هاي جدي‌تر براي مبارزه با دخانيات از ديگر شيوه‌هاي پيشگيري از ابتلا به سرطان به شمار مي‌روند.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۱۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه مطالعات متعدد در تمام دنیا نشان داده که مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تشدید کند، افزود: از جمله این خوراکی‌ها، غذاهای سرخ کردنی است، زیرا در دمای بالا روغن ها سبب تولید یک نوع ماده اسیدی می شوند که احتمال ابتلا به سرطان را تشدید می کند.

وی گفت: باقی مانده سموم در میوه‌ها و یا مصرف سبزیجاتی که در محیط‌های آلوده پرورش داده شده‌اند نیز سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

این متخصص تغذیه مصرف ماهی یا دیگر فرآورده‌های دریایی که در آب های آلوده و یا آب هایی که فاضلاب کارخانجات وارد آن می شود، پرورش یافته‌اند را نیز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست.

پاسدار با بیان اینکه توصیه می شود از مصرف خوراکی هایی که ریسک بیماری و عوامل سرطان‌زا را افزایش می دهند پرهیز شود، گفت: در مقابل پیشنهاد می شود از مواد غذایی ضدسرطان همچون سبزیجات سالم و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین«سی» استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟