Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@11:32:34 GMT

علت اصلی زیاد شدن زلزله‌های کرمان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۹۸۳۲۱

هرچند زلزله های اخیر در فاصله ۵۰ تا ۶۰ کیلومتری کرمان رخ داده است اما موجب حراس مردم شده و باید با آموزش و بالا بردن سطح تاب آوری از صدمات احتمالی زلزله کاست. از سوی دیگر کوهبنان نیز با وجود زلزله های کوچکتر در معرض خطر زلزله  قرار داشته و با وجود یکه جمعیت ساکن در این مناطق کمتر نواحی زرند و کرمان است اما دارای سکنه است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه آسیب پذیری  ساختمان های فرسوده  حتی جدید نشان داد با یک زلزله ۷ریشتری باید منتظر تلفات مالی و جانی قابل توجه بود و اگر زلزله های کوهبنان و زرند منجر به تلفات نشده دلیل آن فاصله داشتن کانون زلزله با مناطق جمعیتی بوده است. بررسی تعداد زلزله های ۶ ماه گذشته منطقه نشان می‌دهد نسبت به سال گذشته تعدد زلزله ۸۰ درصد بیشتر بوده است بنابراین علت چرایی افزایش تعداد زلزله در این منطقه تنها جبران یک دوره سکون بوده است و از الگوی خاصی پیروی نمی کند.

در منطقه بین چترود و راور یک گسل وجود دارد که ترکیب زلزله ها نشان می دهد، از جنوب شرقی گسل به شمال غربی مهاجرت کرده است، که همگی به بزرگی ۶ ریشتر بوده اند، این سیر تغیر مکان به اندازه یک زلزله ۷ ریشتری انرژی آزاد کرده است. تلاقی گسل زرند با گسل کوهبنان طی ۱۱-۱۲ روز زلزله های متعددی بوجود آورد که بزرگای هیچکدام بیشتر از ۵ ریشتر نبود والبته زلزله های خوشه ای پیش از این نیز سابقه داشته و اکنون نیز طبیعی به نظر می رسد.

در ایران طی ۲۰ سال گذشته تنها دو زلزله هفت ریشتری رخ داده است، این در حالی است که انتظار می رود به طور معمول در هر دهه دو زلزله هفت ریشتری  ثبت شود بنابراین با توجه به تغییرات پوسته زمین می توان گفت این تعداد زلزله در جبران سکوت دهه هایش بوده است.

مدیریت امکانات به گونه ای که ریسک را کاهش داده و تاب آوری را افزایش دهیم می تواند آسیب های رسیده را کاهش دهد. بررسی خسارت‌های سر پل ذهاب بصورت عددی چه تلفات مالی و چه جانی نشان می‌دهد چیزی حدود ۲۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به منطقه وارد شده این در حالیست که تاکنون دولت ۵ هزار میلیارد به معنای ۱۰۰ درصد بیشتر از میزان خسارت وارده در منطقه هزینه کرده است و هنوز اقدامات زیادی باقی مانده است چنین فرمولی به علت عدم مدیریت منابع مالی صورت گرفته است. افزایش تاب آوری به معنای بازگشتن زندگی مردم به روال پیش از زلزله به این معنا که اگر هم اکنون صاحب امکانات عدیده ای نیستند بعد زلزله هم توقع ایجاد امکانات متعدد ندارند ،بلکه زندگی در روال عادی ادامه دارد،تاب آوری به معنای برگشت پذیری سریع است که شامل آموزش مردم ،تقویت استحکام بناها و همچنین پیش بینی و مدیریت شرایط بحرانی.

* استاد زلزله‌شناسی مهندسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله و عضو وابسته فرهنگستان علوم

* منتشر شده در کانال زلزله‌شناسی

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۹۸۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله این استان را لرزاند

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری صبح امروز (پنجشنبه) در حوالی فاریاب در جنوب کرمان، گفت: این زمین لرزه خسارتی نداشته است.

حمید سالخورده روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: نیروهای امدادی در منطقه فاریاب در حالت آماده‌باش قرار دارند.

کانون این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین اعلام شده است.

کانون وقوع این زلزله در ۲۹ کیلومتری فاریاب، ۳۰ کیلومتری کهنوج و ۴۷ کیلومتری عنبرآباد در جنوب کرمان کرمان اعلام شده است.

فاریاب شهری در استان کرمان و مرکز شهرستان فاریاب است.

شهر فاریاب، در ۳۳۰ کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان کرمان قرار دارد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902000

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • اعزام ۲ تیم امدادونجات هلال احمر به سیرچ کرمان
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • کرمان لرزید