Web Analytics Made Easy - Statcounter

وبلاگ > ناطقی الهی، فریبرز - سال‌ها است که ما در کشور بصورت گسترده و متوالی شاهد سوانح گوناگون از جمله زلزله، سیل، خشکسالی، یخ زدگی محصولات کشاورزی و .... هستیم. بارش ساده برف که در ماه دوم زمستان انتظار انرا داریم و از ده روز پیش کاملا به امدن ان اگاهی داریم ! تمام شاکله شهرهایمان را بهم می ریزد، می باشیم و اگر کمی دقت هم کرده باشیم باید متوجه شویم که سهم زیادی در حقیقت بسیار زیادی از توان و اعتبارات کشور هر ساله صرف کمک و یا بعبارتی بازسازی بصورت حداقل برای حرکت دوباره چرخ زندگی مردم اسیب دیده برای شروع مجدد تقریبا از صفر در مناطق درگیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش ساده برف كه در ماه دوم زمستان انتظار آن را داريم و از ده روز پيش كاملا به امدن ان اگاهي داريم، تمام شاكله شهرهايمان را بهم مي ريزد و اگر كمي دقت هم كرده باشيم بايد متوجه شويم كه سهم زيادي در حقيقت بسيار زيادي از توان و اعتبارات كشور هر ساله صرف كمك و يا بعبارتي بازسازي بصورت حداقل براي حركت دوباره چرخ زندگي مردم اسيب ديده براي شروع مجدد تقريبا از صفر در مناطق درگير مي‌شود.

اين سهم زياد منابع كشور هم، جبران خسارات حاصله را نمي‌كند و از سوي ديگر توان توسعه كشور را با بحران روبرو مي‌كند، اعتبارات در مراحل گوناگون براي مثال بجاي ايجاد يك بزرگراه، حال بايد صرف چادر و كنسرو و وامهاي مختلف و .... كه حداقل زندگي بازماندگان را هم در بسياري از موارد تامين نمي‌كند ! در عمل صرف هيچ و پوچ كردن منابع كشور؟ هنوز كشور در بم بعد از زلزله اين شهر از سال‌ها پيش مشكلات فراواني دارد و عملا بايد در برنامه هايش به آن برسد ! ديروز كرمانشاه و خدا مي داند فردا كجا ... هر بار داستان تكرار مي شود گويي ما از سوانح قبلي چيزي اصلا ياد نگرفته باشيم. حال يك سوال اصلي در اينجا مطرح مي‌شود واقعا برنامه كشور در رابطه با اينگونه حوادث چيست ؟ در برخي كشور ها صبر مي كنند تا اتفاقي رخ دهد و بعد بتناسب ان شروع به عمليات مورد نياز مي كنند. كه بحر حال تاوان سنگيني را مجبور به پذيرش هستند. اين يك روش شناخته شده در دنيا مي باشد و عموما كشور هاي فقير در دنيا ناچارا از اين روش براي مقابله بهره مي برند! برخي كشور ها با تلفيق روش اول و ايجاد ساختاري محدود براي مواجهه با سوانح برنامه ريزي محدود مي‌كنند، عموما اين كشور ها نيز داراي توانايي مالي خوبي جهت برخورد كامل با موضوع را ندارند لذا حداقل ممكن را از قبل برنامه ريزي كرده و بيشتر توجه خود را به زمان بعد از رخداد حادثه معطوف مي دارند كه مسلما باز خسارات عمده اي را به ناچار متحمل مي‌شوند . كشورهاي در حال توسعه و بخصوص كشورهاي پيشرفته بدليل عدم تصور تحمل هزينه هاي خسارات وارده و عملا از دست دادن چرخه توليد خود هر چند براي زمان كوتاهي، سرمايه گذاري سنگيني بر روي مديريت قبل از حادثه و به حداقل رساندن ضايعات بعد از حادثه را اولويت قرار مي دهند و عملا در شرايط بعد از حادثه كمترين هزينه را بابت خسارات مستقيم و هم غير مستقيم متحمل مي شوند.

بنا به تيوري معتبري در دنيا برخي معتقدند كه دو گروه اول همواره در سيكل فقر و عقب ماندگي اقتصادي باقي مانده و هر ساله تمام منابع توسعه اي خود را صرف برگشتن به ابتداي سال قبل نموده و در چرخه باطل ماندگار مي گردند. حال اينكه گروه سوم در ابتدا هزينه نسبتا سنگيني را يك مرتبه تحمل و سپس هر بار بعد از حوادث، ديگر نيازي به بازگشت به سر چرخه را ندارند و بدينوسيله انرژي باقيمانده صرف توسعه و پيشرفت مي گردد. يك نگاه ساده به اين موضوع و كشور هاي دنيا، حاكي از صحت اين فرضيه بسيار ساده، معقول و منطقي است. علي رغم شناخت اين موضوع در كشور بعد از سالها بحث و گفتگو مجلس محترم بلاخره روش كشورهاي پيشرفته را قبول و قانوني جامع براي مديريت بحران تصويب كرد كه شامل تمام چرخه مديريت بحران است ولي عملا انچه ملاحظه شد در اين سالها باز همان روش تسليم و رويارويي با حادثه در زمان بحران در قالب امداد و نجات و بازيازي محدود عمل شد. البته ناگفته نماند كه سازمان مديريت بحران با تمام اين مشكلات عملا حمايت هاي لازم از جمله حمايت قانوني و مالي را از سوي دولت و مجلس عملا دريافت نكرد؟ حتي بتصور حقير هنوز ساختار بطور كامل مشخص نيست مثلا نقش وزارت كشور چيست و نقش سازمان برنامه در اين وادي كجا قرار ميگيرد؟ نميشود بودجه يكجا و اعتبارت در انجا تعريف شود و استانداري ها جاي ديگر كارهاي ستادي را انجام دهند ؟ اين موضوع را بنده در كتاب مديريت بحران خودم كه در سال ١٣٧٤ بچاپ رساندم بخوبي فكر ميكنم حل كرده بودم و ريس ستاد بحران را مقام عالي كشور يعني ريس جمهور ديده بودم، عينا انروز اين مشكل را بصورت كامل مي ديدم ! كه در قانون مصوب، اين مقام به وزارت كشور تغيير يافت. بحر حال بنظر مي رسد كه كشور بايد نسبت به اين مهم و بلاخره خط مشي اجرايي خود را مشخص نمايد تا دوباره يك سال ديگر در داخل سيكل باطل نباشيم. كشور بايد برنامه خود را اعلام و نسبت به مولفه هاي مطرح در داخل ان بطور كامل رويه مشخص انتخابي خود را تعريف نمايد؛ جايگاه امادگي كجاست، جايگاه كاهش خطرات كجاست، جايگاه اموزش كجاست، جايگاه امداد و نجات كجاست، جايگاه بازسازي چيست، عادي سازي و روان سازي امور كجاست، توسعه ملي جايگاهش چيست در اين فرايند، پيشگيري و بهبودي چه می‌شود و ..

بيمه حوادث چگونه تعريف مي شود ؟ ايا بيمه ساختمان‌ها براي حوادثي همچون زلزله اصلا معني كاربردي دارد بخصوص در "كشور ما" ؟ يا كدام بيمه اي در كشور بعد از زلزله برقرار است كه توان پرداخت چنين هزينه هايي را داشته باشد يا محدوده درست ان حداقل تعريف شود. آنچه امروز بخصوص در حوادث سخت چند ماه اخير مشاهده شده است و هنوز در خاطرها باقي است قبل از فراموش شدن در ذهن ها، حاكي از نا كارامدي يا در بهترين حالت عدم تعريف و تفكيك وظايف و سر درگمي در بخش هاي سيستم مديريت بحران كشور است. يادمان نرود ما قرار نيست جزو كشورهايي بحساب بياييم كه همواره بدور خود در داخل سيكل بيهوده و فرسايشي رويارويي حوادث بطريق كشور هاي عقب افتاده عمل كنيم! بلاخره باید یک روش منطقي و قابل قبول با شرايط كشور انتخاب و برنامه هاي كوتاه، ميان و طولاني مدت براي ان تعريف و فعاليت كنيم تا عملا مستقل از افراد و مديران وقت به صورت سيستماتيك جلو رود.

كار درستي نيست كه بعد از هر بحران كوچك تا بزرگ (پلاسكو تا زلزله كرمانشاه) شدت بحث ها در كشور جدي شود و در اندك زماني مشغول مسايل ديگر شويم تا رخداد بحران زاي بعدي ! منابع محدود كشور در حال حاضر بجاي جايگزيني اندک خسارت ها بهتر است در راستاي اصلاح امور مربوطه و صرف توسعه ملي براي ايندگان شود. امروز در خبرها ديدم وزير محترم بهداشت از شهرداري مطالبه زمين براي ساخت بيمارستان کرده‌اند !!! يعني دوباره جاذبه براي تهران يعني دوباره افزايش جمعيت يعني دوباره اسيب پذيري بالاتر !!! نمي دانم يا دانشمندان اين كشور بسيار دروغگو هستند يا همه ما از مسول و مردم و متخصصان مشكل شنوايي داريم ! خدا به همه ما رحم كند. از يك طرف متخصصان كشور در زلزله شناسي و مهندسي زلزله هشدار هاي جدي مي دهند از طرف ديگر انگار نه انگار، حتي برخي اين عزيزان را متهم به تشويش اذهان مردم و ايجاد وحشت مي كنند و ميفرمايند بگذاريد مردم زندگي كنند ! باور بفرماييد اين زندگي تا شروع تيك اوليه لرزه نگار در شهر ها و كشور ادامه دارد بعد از ان تيك به گونه ديگري خواهد بود. مردم امروز چادر نشين كرمانشاه هم ساعت ٢١:٤٧ روز زلزله يك ثانيه قبل از تيك اوليه زلزله بر همان باور بودند و داشتند زندگي مي كردند !

۴۷۲۳۷

کلید واژه‌ها : مدیریت بحران - بارش برف - باران - زلزله -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۰۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

السنوار درخشان‌ترین استراتژیست منطقه است

تحلیلگر صهیونیست ضمن تمجید از رهبر حماس در نوار غزه خاطرنشان کرد، او درخشان‌ترین استراژیست منطقه است و از ابتدای جنگ تاکنون حتی یک اشتباه مرتکب نشده است.

به گزارش ایسنا، تحلیلگر «روگل آلفر» در روزنامه عبری «هاآرتص» گفت: لازم است اسرائیلی‌ها اعم از رهبری و شهرک‌نشینان اعتراف کنند که در مسائل مربوط به مدیریت جنگ، السنوار بر همه رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل برتری دارد.

وی ادامه داد: السنوار عملا شطرنج‌باز درخشانی است که چندین قدم جلوتر را می‌بیند و اهداف و خواسته‌های خود را به خوبی پنهان می‌کند و هیچ‌وقت نمی‌دانی که چگونه از او ضربه خواهی خورد و این موضوع عملاً برای اسرائیل که احساس کوری می‌کند، تحقیر محسوب می‌شود.

این تحلیلگر صهیونیست گفت: «السنوار تا این لحظه درخشان‌ترین استراتژیک در منطقه است، زیرا از زمان شروع جنگ کنونی از هفتم اکتبر گذشته، حتی یک خطا نکرده است.»

هم‌زمان «رونن برگمان»، تحلیلگر امور استراتژیک در روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» نیز بر این باور است که رژیم صهیونیستی برای پذیرش خواسته‌های جنبش حماس برای انعقاد توافق اسرا حق انتخابی ندارد چرا که به مرور این اطمینان حاصل شده که ادامه جنگ در نوار غزه منجر به کشته شدن اسرای صهیونیست در غزه می‌شود و اکنون دستگاه تبلیغات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی در تلاش است تا اسرائیلی‌ها را متقاعد کند که حمله به رفح به دلیل فشار‌های نظامی موجب انعطاف در مواضع حماس نمی‌شود؛ فشار‌هایی که در گذشته نه چندان دور هم ثابت کرد کارساز نیست.

این تحلیلگر که به روابط نزدیک خود با سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی معروف است، به نقل از یکی از دست اندرکاران مذاکرات برای انعقاد توافق اسرا گفت: اسرائیل مذاکره‌ای برای آزادی گروگان‌ها در نوار غزه انجام نداده است و اگر انجام داده بود ما آن‌ها را مدت‌ها پیش به تل‌آویو بازگردانده بودیم.

این مسئول ارشد صهیونیستی ادامه داد: در ابتدا ما را متقاعد کردند که عملیات زمینی گروگان‌ها را به خانه‌هایشان باز می‌گرداند، با وجود اینکه به یقین می‌دانیم که جنبش حماس قبل از تهاجم به رفح، شرایط قابل قبولی برای ما تعیین کرده بود، اما پس از اینکه اولین معامله پنج ماه پیش لغو شد، سطح سیاسی و نظامی مدعی شدند حمله به خان‌یونس - زمانی که «یحیی السنوار» رهبر جنبش حماس در نوار غزه احساس کند که ارتش به او نزدیک است - حماس را مجبور خواهد کرد امتیاز دهد، اما در واقعیت برعکس این اتفاق افتاد و جنبش حماس شرایطی را سخت‌تر از شرایطی که اسرائیل مایل به پذیرش آن بود، تعیین کرد.

این مسئول صهیونیستی در سخنان خود تاکید کرد: اکنون به ما می‌گویند که تنها اگر شهر رفح در جنوب نوار غزه را اشغال کنیم، به یحیی السنوار می‌رسیم و گروگان‌ها را نیز آزاد می‌کنیم، اما تردید‌های زیادی وجود دارد که حتی یک گروگان پس از تهاجم به رفح زنده بماند.

این تحلیلگر ادامه داد: اسرائیل در هر دو رینگ بازی می‌کند، معامله تبادل اسرا و تهاجم به رفح. دولت و نهاد‌های امنیتی مطمئن شده‌اند که ساعت افشای حقیقت بسیار نزدیک است. دروغ‌ها، بازی‌ها و تحریف‌های رهبران تصمیم‌گیرنده در سطوح سیاسی و نظامی فاش خواهد شد که عملاً به مردم دروغ گفته‌اند.

این تحلیلگر با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ وجه نمی‌تواند به دو هدف جنگ یعنی «نابودی» حماس و آزادی اسرا دست یابد، افزود: این دو هدف تاکنون محقق نشده است. ارتش اشغالگر عملاً از اواسط ماه ژانویه هیچ اقدام نظامی انجام نداده است.

او به نقل از یک مقام ارشد امنیتی تصریح کرد شعار «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی یعنی «پیروزی مطلق» عملاً «دیوانگی مطلق» است.

این تحلیلگر در پایان گفت: گروهی از رهبران سیاسی و امنیتی در تل آویو کاملاً متقاعد شده‌اند که بهای توافق اسرا نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه برعکس، هر روز که اسرائیل قدمی به سمت آن برندارد بهایش فزونی خواهد یافت، دقیقا برخلاف اخبار نادرستی که دولت و ارتش اسرائیل همچنان در رسانه‌های عبری منتشر می‌کنند، رسانه‌هایی که باید به خاطر همکاری با نشر اکاذیب برای اسرائیلی‌ها پاسخگو باشند.

دیگر خبرها

  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • ارتش در حوادث و بحران‌ها میدان‌دار است
  • ارتش در حوادث و بحران‌ها میدان دار است
  • سوت شروع مهمترین هفته فوتبال ایران
  • اجرای گام سوم طرح یاس در اردبیل
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • فلامینگو‌ها بالاخره به تالاب صالحیه رسیدند
  • السنوار درخشان‌ترین استراتژیست منطقه است
  • تولید اقلام استراتژیک امدادی مورد نیاز در حوادث توسط هلال احمر
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت